Luca Militello, CEO, Grupul Monza România: Pacienții trimiși în străinătate pot fi operați în România – VIDEO

0

“Noi trimitem în străinătate  copii cu patologie congenitală. O intervenție costă în jur de 30.000 de euro. Nu îi trimitem aici, în țară, la Monza, Sanador, etc. De ce? Noi putem să-i tratăm aici. Statul român preferă să-i trateze în străinătate, în loc să-i trateze în România”, a declarat Luca Militello, CEO,Grupul Monza România, în cadrul evenimentului “Cercetare și inovare în medicină și farmacie”, organizat de PiataPresei și Club Antreprenor.

Acesta a amintit că Grupul Monza este prezent în țara noastră de 10 ani, iar în luna februarie se va deschide al patrulea spital, unul oncologic, în parteneriat cu Grupul Enayati.

BREAKING NEWS: INCENDIU la „Matei Balș”. 4 persoane au decedat

“Sistemul de sănătate românesc are nevoie de o inovatie din punct de vedere cultural, al structurii. Sistemul medical de sănătate din România este în colaps. Pandemia Covid a scos în evidență problemele structurale care sunt demult și care nu se rezolvă doar cu investiții sau cu fonduri europene. Se rezolvă printr-o reformă structural profundă, care trebuie să pornească neapărat de la parteneriat public-privat”, a susținut Luca Militello.

Citiți și: Diana Păun: Anul care a trecut a dovedit că medicii români sunt „extrem de profesionişti şi dedicaţi”

El a amintit că Grupul Monza a fost singurul spital privat care a intrat ca suport covid, în aprilie 2020.

“Avem cea mai mare secție de terapie intensivă. Fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea sistemului de sănătate. Nu este corect și etic să apeleze la aceste servicii premium doar acei pacienți care au bani”, a mai spus Luca Militello.

Citiți și: Ionuț Leahu: Stomatologia românească este la nivel mondial – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here