Motivul din spatele celui mai mare atac de împotriva unei rafinării: Cea mai mare listare din lume

0
Smoke is seen following a fire at an Aramco factory in Abqaiq, Saudi Arabia, September 14, 2019 in this picture obtained from social media. VIDEOS OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Saudi Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, merge înainte cu planurile de a se lista la bursă, deşi unii investitori şi analişti şi-au pierdut deja încrederea că procedura de listare la bursă se va finaliza conform planului, în contextul în care atacurile cu drone au zdruncinat operaţiunile companiei, potrivit Reuters.

Potrivit Reuters, Saudi Aramco nu a anunţat încă momentul în care va relua producţia de petrol, în contextul în care atacurile de sâmbătă au redus producţia cu 5,7 milioane de barili pe zi, adică 5% din rezerva mondială. 

Grupul petrolier controlat de stat se va întâlni cu băncile locale din Arabia Saudită pentru a discuta procedura de Initial Public offering (IPO), însă bancherii care lucrează internaţional la listare au declarat pentru agenţia de presă că oficialii Aramco nu au anunţat nicio întârziere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here