Acuzații grave ale unui lider PNL

0


Unul dintre liderii PNL până de curând, Hazem Kansou, spune că nu se mai regăsește în PNL, pe motiv că partidul a devenit unul USR-izat și se promovează oameni apăruți peste noapte, care nu au nicio treaba cu doctrina liberală. 

Asociația „Prin Noi Înșine” a continuat seria întâlnirilor cu unul dintre cei mai de succes tineri din politică bucureșteană, Hazem Kansou. Liderul liberal a explicat că nouă dreaptă liberală nu mai are nicio treabă cu doctrina liberală și că liderii noi promovați nu au viziune pe termen lung. 

„Nouă ni se spunea că PNL este un partid de dreapta. Am intrat în acest partid, am văzut că nu poți spune absolut tot, și era normal, câteodată, pentru că partidele fac ce trebuie că să câștige, ce vor alegătorii, și nu neapărat ce este nevoie și necesar pe termen lung pentru electorat. Numai că, în PNL eu nu mă mai simt reprezentat. Și nu spun asta pentru că, vai doamne, nu mai am eu funcție. Sau că alții abia au venit în partid și au funcții. NU!” și-a început Hazem Kansou discursul de la dezbaterea organizată de Asociația „Prin Noi Înșine”, privind situația actuală a clasei politice, moțiunea de cenzură, situația guvernării și perspectivele României în acest context turbulent.

Hazem Kansou a acuzat noii lideri PNL de demagogie și de lipsa de viziune pe termen lung. 
Vorbind despre guvernarea actuală, fostul lider PNL a dat-o exemplu pe Violeta Alexandru, președintele actual PNL București, care a intrat în partid acum un an. „Ea este performantă, ea se pricepe, ea schimbă sistemul, ea spală scările, ea da afară liftieră. Ea sună și vede cine răspunde și cine nu, ea schimbă sistemul la Casele de Pensii. Eu am zis că nu se face ce trebuie. Numai că în PNL nu este pe principiul comunicare- elaborare strategii, este pe principiul- îți spui părerea, ești tras pe dreapta. Eu am fost unul dintre ei. Le-am spus când au luat decizii greșite în interior, sau mai mari- în exterior. Acum, o persoană care nu a condus mai nimic se duce la Comisia de Muncă și este întrebată de Comisia din Parlament de lucruri elementare pe care trebuie să le prezinte un ministru. Nu a știut să răspundă nimic, spunea doar că ea a venit să facă treabă. Dacă de asemenea oameni avem nevoie?! A primit aviz negativ. Consultativ, ce este drept. Însă, cutuma parlamentară, și toate partidele au respectat-o până acum, chiar și PSD. Când a avut un ministru cu aviz negativ- l-au retras. Acum, PNL nu mai ține cont de nimic: legi, parlament, cred că sunt puterea supremă „, a declarat Hazem Kansou în cadrul dezbaterii oragnizate de Asociația „Prin Noi Înșine”. 

În opinia fostului lider PNL, când le-a convenit de Parlament,  instituția a fost suverană, când nu le-a convenit- a fost o șleahtă de impostori. „Nu poți face așa ceva. Parlamentul se alege și este suveran până la următoarele alegeri. Pot să mă uit la Orban, dar de fiecare dată îmi aduc aminte de alegerile locale. A ieșit pe locul 4, și nu era USR atunci: Oprescu, Blaga, Cristi Diaconescu și pe locul 4- Orban Ludovic. Președintele PNL București, cu edili la  sectoarele 1 și 4: Andrei Chiliman și Adrian Inimaroiu- Orban a reușit sa se claseze pe locul 4 la Capitală. Mai era și Rareș Mănescu puternic atunci. La urmatoarele alegeri a disparut subit, in iunie 2016”, a declarat acuzat Hazem Kansou. 

Principale acuze aduse de Hazem Kansou privind numirile controversate de la PNL

-Antonel Tănase este acum șeful SGG. Nu este omul care se ocupă cu maculatură. Este cel care se ocupă de patrimoniu RAAPPS: case, vile. Și ce să vezi, trezorierul PNL a primit cadou și câteva companii de la Ministerul Energiei. „Le-a dat titluri false in presa celor care sunt in  CA-urile companiilor. Aia nu au nicio treaba, nu au tras un cablu în casă. Se ocupă de companii energetice, nu este în regulă”, a povestit Hazem Kansou. 
-Marcel Velea- a început radical, l-a adus pe Berbeceanu, face reforma, a anuntat masuri pompoase. Acum, o ține numai din audit în audit: a gasit cumpărate televizoare de 1.000 de euro. Mrea descoperire a lui. Gata, îl dăm afară pe Raed Arafat, au făcut referendum, nu îl dăm afară- că nu nu vrea lumea. Este Ministerul Afacerilor Interne totuși, conduci niște generali. Cum să fii atât de inconsecvent. 
-Florin Citu vorbește de bugete paralele, mafia, al Capone. Mugur Isărescu a zis că Florin Cîțu nu este cea mai bună soluție, având în vedere că a făcut când era la o bancă privată. Nimeni nu ține cont de nimic. 
-Costel Alexe la Mediu. Gândiți-vă, acesta o ia de acuma pe panta asta. Ce zice, merge! Costel Alexe a fost pus de domnul Fenechiu. Nu Fenechiu avocatul, ci liberalul Relu Fenechiu, cel închis pentru un prejudiciu uriaș creat statului.  Acuma, tu Costel Alexe, ales de nimeni din popor, te ieie de Gabriela Firea, aleasă de oameni și spui că e praf, că e poluare în Capitală, etc. Păi unul dintre cei mai importanți și performanți primari ai PNL, Emil Boc, care e salvarea liberalilor la alegeri, a zis că aia de la mediu sunt proști și că fac măsurători greșite. 
Tot Emil Boc a spus că nu îi mai lasă pe studenți cu masina in Cluj. Păi dacă zicea Gabriela Firea așa ceva, vai: vrea să dea afară oameni din București. Păi nu e demagogie? 
-Un alt pseudo-lider al PNL este Ciprian Ciucu. Se batea pentru Capitala, dar de cand i s-a oferi un post cald a renuntat la bataie pentru Capitala și s-a dus președinte la Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

– La sectorul 4 a venit Pavel Popescu direct plantat cu avionul. Toți acești pseudo-lideri apăruți peste noapte nu sunt în regulă. In Norvegia, via Timis, sa organizeze sector 4. 
-Au adus foarte mulți de afară, reșapați. Este un trend de USR-izare a PNL-ului. La alegerile de acum, de la Sectorul 1, nu mai există decât un șablon, la costum și gomoși. USR la indigo. Noi nu suntem așa, nu mai sunt liberali. De ce trebuie să fim o copie palidă a USR-ului. Nu aceasta este imaginea PNL. 
-Băcanu de la Sectorul 5. L-au pus secretar de stat. Pe toți i-au luat de la București și le-au dat mult mai mult decât merită. Dacă ne uităm ce a primit țara și ce a primit Bucureștiul. Doar organizatiile slabe au primit ministrii si Capitala. Organizatiile puternice nu au primit nimic.
-Costache, ministrul Sanatatii, adus de la Sibiu,  mai profesează și el la clinică privată. Păi, nu l-a obligat nimeni să fie ministru dacă nu are timp și e în conflic de interes. Și zice că opereza în weekend la privat pro-bono, plătit cu 5.000 de euro. Păi, pro-bono nu înseamnă 5.000 de euro. Nu mai zic de unde provine, pe cine avantajaza. Domnule, bate la ochi. 

Falsa temă- alegerile anticipate

În opinia lui Hazem Kansou, tema alegerilor anticipate este una falsă și menită să ia ochii de la adevăratele probleme ale societății. 

„Nu s-a numit politic Parlamentul actual, a fost votat de oameni acum patru ani. Trebuie respectat ca for legislativ. Deodată, și-a dat seama PNL-ul că poporul nu mai vrea asta. Păi, poporul va decide în toamna lui 2020 cine va avea majoritate în Parlament, de ce ne grăbim? Pentru două luni? Oare de ce? Ce urmează după? De ce să facem acum alegeri anticipate? Acestea sunt doleanțele oamenilor din stradă? Aceasta este problema cea mai arzătoare a oamenilor? Eu nu cred că la Cluj nu mai pot locuitorii că este într-un tur sau în două tururi alegerile locale. Oamenii au nevoie de parcare, infrastructura rutiera, reabilitare termica si politici publice pentru oras de la primar, de la Parlament să dea legi drepte și de la Guvern să gestioneze eficent bugetul țării. S-a instalat Guvernul Orban cu 20% reprezentare în Parlament. Niciodată, dar niciodată în istoria post-decembristă nu s-a votat un Guvern cu majoritate de 20% în Parlament. Și ei zic că sunt voința poporului. Păi le este frică, nu mai pot ieși cu audit: s-au cumpărat televizoare, Citu va da nas în nas cu al Capone, la Muncă o să câștige liftiera procesul și Violeta se face de râs. Ei nu au măsuri, strategii, și poporul își va da seama până în tomană  că e demagogie. Așa că, repede- vor alegeri acum, să stea liniștiți patru ani. Eu nu am auzit ca PSD să zică că nu sunt bani. Nu știu cum au făcut, dar au mărit pensiile, salariile, alocațiile. Au zis că OUG-urile sunt ilegale, urlau în stradă liberalii. Au ajuns la Guvern și au dat 25 într-o noapte. Și a ieșit Dancă, purtătorul de cuvânt, într-o aroganță și a zis: dăm câte sunt nevoie și a vorbit despre trotinetele electrice. În contextul în care vroiau să ierte o bancă de datorii și să privatizeze sistemul de sănătate”, a criticat fostul lider PNL decizia lui Orban de a organiza alegeri anticipate. 

În opinia acestuia se vrea epurarea PNL-ului, tocmai pentru a nu mai avea identitate. Cei vechi și buni sunt înlăturați încet și sigur. „Au fost puși europarlamentari și rupți de comunitățile lor. Au căzut într-o capcană, că să fie inalturati. Cu toată știmă și respectul pentru Mircea Hava, el este foarte bun ca primar. Nu poți să îl trimiți acolo. Sunt oameni ca noi care știm multe. Se vrea reformarea partidului cu totul, vor să dezbine. Cine are interes?”, a conchis Hazem Kansou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here