Orlando Culea: Care este adevărata miză a căderii Guvernului PNL

0

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban / PNL – privatizarea democraţiei româneşti” semnată de 208 parlamentari a fost adoptată în dată de 05 februarie 2020 de Parlamentul României, înregistrându-se 261 de voturi PENTRU şi 139 de voturi ÎMPOTRIVA.

Partidului ADER consideră că această moţiune a fost adoptată din cauza unui acord tacit între cele doua mari puteri PSD şi PN,L ele urmărind ca Ordonanţa de Urgenţă cu privire la alegerea primarilor în 2 tururi să nu fie aprobată. Având în vedere numărul mare de primari, peste 1.600 de partea PSD şi peste 1.050 de partea PNL, cele 2 puteri doresc să-şi asigure posturile/poziţiile de lideri în alegerile locale. 

„Consider că normalitatea văzută de Preşedintele Partidului Social Democrat nu va fi posibilă, orice varianta de Premier discutată de PSD şi PRO România nu va primi avizul favorabil din partea Preşedintelui României, acesta dorind un guvern „cu agenda reformatoare” construit de şi în jurul Partidului Naţional Liberal. Consider că în urma acestei mascarade guvernamentale de câştigat are Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, alegerea în 2 tururi reprezentând o pierdere de cel puţîn 30% din numărul primarilor.

Partidul ADER doreşte alegerea în două tururi, deoarece 84% din români doresc acest lucru plus că se asigura o mai mare legitimitate celor care urmează să fie aleşi pentru următorii 4 ani. Ludovic al-ll-lea mai bun că primul? Nu confundaţi va rog cu celebrul Ludovic al-ll-lea rege al Bavariei din secolul al XIX-lea, cunoscut că „regele lebădă” sau „regele nebun”. Mă refer la Ludovic al nostru dansator de lambada, Orban investit cu 240 de voturi şi destituit cu 261 (pentru o aritmetică de clasa l – aceiaşi oameni), totuşi dânşii oare realizează instabilitatea pe care o produc, pe care o simţim noi toţi?”, a declarat Orlando Culea, preşedintele ADER Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here