Liderul politic care se va bate cu Olguța Vasilescu pentru scaunul de primar al Craiovei

0

Conducerea executivă a Organizațiilor Partidului ADER din Regiunea Sud – Vest Oltenia a stabilit cine se va bate cu Lia Olguta Vasilescu pentru primaria Craiova. 

Pentru Primăria Municipiului Craiova, Organizația Partidului Dolj l-a propus pe Viorel Stănescu, un tânăr în vârstă de 31 de ani. Născut în anul 1988, la numai 31 de ani se lansează cu mult curaj în politică sfidând regulile dure ale luptei pentru putere. 

Este specialist în predare și comunicare. Educația și formarea profesională îl recomandă ca un bun manager care va putea să se afirme ca un bun primar al unui municipiu mare și cu o istorie bogată, așa cum este Craiova. Este doctor în filozofie din anul 2016, și este absolvent de cursuri postuniversitare de formator în domeniul psihopedagogiei. A obținut diplome de master în Dezvoltarea Comunitară și Integrare Europeană și Studii Culturale Anglo – Americane și este licențiat în Limba și Literatura Engleză și Limba și Literatura Italiană.

Vorbește trei limbi  străine – engleză, franceză și italiană, fiind lector de Engleză Medicală și pentru Afaceri la Centrul Cultural German & Britanic unde a predat cursuri de engleză medicală și pentru afaceri pentru angajații din domeniul medical și pentru profesioniștii din mediul corporatist.

A coordonat o echipă de voluntari, elaborând propuneri de promovare a imaginii centrului CEPOS – Center of Post-Communist Political Studies din Craiova, având ca public țintă profesorii și studenții.

A obținut numeroase premii la Student Competition, secția de creație literară din cadrul Facultății de Litere din Craiova.

In opinia candidatului ADER, cele mai stringente probleme ale orasului Craiova sunt:

1. Piața forţei de muncă rurale concentrează mai mult de jumătate din forţa de muncă.

2. Slaba educaţie antreprenorială.

3. Munca „la negru” – fenomen foarte larg răspândit.

4. Declin puternic al angajărilor în industrie.

5. Descreştere naturală a populaţiei.

6. Creşterea şomajului. Descreşterea indicelui participării (ocupării). 

7. Existenţa decalajului informaţional la nivelul regiunii.

8. Decalaj între pregătirea oferită de şcoală şi cerinţele pieţei muncii.

9. Grad scăzut de integrare în societate pentru persoanele

dezavantajate.

Problemele care se manifestă cu preponderență pentru aceste județe sunt:

1. Creşterea indicelui de dependenţă (populaţie inactivă şi

populaţie activă la 1.000 de locuitori angajaţi).

2. Creşterea migraţiei şi a ratei şomajului.

Ce vrea sa faca primarul Viorel Stanescu:

1. „Dezvoltarea învăţământului obligatoriu şi post-obligatoriu

profesional şi de nivel superior pentru asigurarea

învăţământului elementar şi a învățământului profesional care să răspundă nevoilor de instruire a indivizilor şi pieţei muncii.

2. Măsuri active pe piaţa muncii şi instruire, în special a şomerilor şi a grupurilor dezavantajate, pentru sprijinirea şomerilor, în special a celor pe termen lung, a tinerilor şi a grupurilor dezavantajate, pentru a răspunde solicitării pieţei şi găsirea unui loc de muncă permanent. 3. Promovarea integrării sociale.

4. Continuarea instruirii şi acordarea de consultanţă pentru manageri, angajaţi şi persoane desfăşurând activităţi independente, care are drept obiectiv crearea şi menţinerea locurile de muncă din sectorul privat, prin sprijinirea de instruiri sectoriale-specializate şi acordarea de consultanţă la cerere, în beneficiul întreprinderilor, în special al IMM-urilor.

5. Reducerea decalajului informaţional în cadrul regiunii, în special în zonele rurale, în scopul de a mări şansele găsirii de locuri de muncă, în special în sectorul serviciilor, dar şi ca instrument de combatere a excluderii sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here