UPDATE Multe decese din cauza noului coronavirus – 154 în ultimele 24 de ore. Starea de alertă – prelungită

0

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că în ultimele 24 de ore au decedat 156 de persoane din România care erau infectate cu noul coronavirus.

Potrivit GCS, este vorba despre 105 bărbaţi şi 51 femei, internaţi în spitale din toată ţara.

147 de decese au fost înregistrate la pacienţi cu comorbidităţi.

În total, au murit noul coronavirus a ajuns la 16.881.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost 3.697 de cazuri noi de COVID-19, la peste 23.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României începând de miercuri.

Hotărârea prevede aceleaşi măsuri de până acum.

Acestea includ măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, respectiv măsurile non-medicale care şi-au dovedit eficienţa şi eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul măştii şi reducerea interacţiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele cu aglomerări de persoane. Astfel, în condiţiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura„, conform notei de fundamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here