Diana Păun: Anul care a trecut a dovedit că medicii români sunt „extrem de profesionişti şi dedicaţi”

0

Consilierul prezidenţial Diana Păun a declarat, în cadrul conferinței „Cercetare şi Inovare în Medicină şi Farmacie”, organizat de Piața Presei și Club Antreprenor, că România a parcurs un an extrem de dificil, iar sistemul medical „a reuşit cu brio să treacă peste momente critice”.

Potrivit domniei sale, anul 2020 a dovedit că medicii români sunt „extrem de profesionişti şi dedicaţi”.

Anul care a trecut ne-a dovedit că medicii români sunt extrem de profesionişti, sunt oameni dedicaţi care pot să treacă peste multe frustrări şi probleme legate de propria lor valorizare”, a afirmat Diana Păun în cadrul conferinţei „Cercetare şi Inovare în Medicină şi Farmacie”.

Diana Păun a spus că inovarea este „cel mai important vehicul care ne permite să implementăm rezultatele ştiinţifice”.

„Cercetarea medicală poate să aibă rezultate imediate, dovadă fiind dezvoltarea atât de rapidă a unor vaccinuri. Criza ne-a oferit oportunitatea de a privi către viitor şi de a reitera importanţa pe care inovaţia şi cercetarea le au”, a spus Diana Păun.

În opinia sa, agenda de relansare a sănătăţii în contextul pandemiei trebuie să ia în considerare mai multe direcţii majore de acţiuni:
în primul rând – reorientarea şi accelerarea investiţiilor digitale ca răspuns la nevoile pacienţilor,
în al doilea rând – utilizarea inteligenţei artificiale pentru a îmbunătăţi modelele de furnizare a asistenţei medicale,
în al treilea rând – îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii tehnologice dar şi creşterea „agilităţii instituţionale” prin folosirea instrumentelor digitale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here