Lucrări de grafică de Picasso, licitate pentru susţinerea reabilitării Muzeului de Artă Braşov

0

Două lucrări de grafică cu semnătura lui Pablo Picasso vor fi scoase la licitaţie online, pe 2 februarie, pentru a susţine renovarea Muzeului de Artă Braşov, potrivit Artmark.

„Nud albastru” şi „Nud pe fotoliu”, realizate de Picasso, au un preţ de pornire de doar 250 de euro, iar fondurile colectate în urma Licitaţiei de Artă Grafică a unui Important Colecţionar Bucureştean, vor fi donate pentru renovarea spaţiilor expoziţiei permanente a Muzeului de Artă Braşov.

Veniturile vor fi utilizate pentru recondiţionarea parchetului şi zugrăvirea pereţilor din sălile în care se află expoziţiile permanente.

Pentru reabilitarea celor şase săli de la etaj, Muzeul de Artă are nevoie de peste 10.000 de lei. Lucrările de renovare ale clădirii au început încă de anul trecut, însă au fost amânate până la identificarea de noi fonduri pentru a continua.

Licitaţia de Artă Grafică a unui Important Colecţionar Bucureştean adună, în premieră pentru piaţa românească de artă, nume mari ale artei europene – Monet, Dali, Magritte, Matisse, Klimt, Modigliani sau Chagall, alături de Basquait, Warhol, Lichtenstein sau Braque.

Evenimentul programat pe 2 februarie, la ora 18.30, va avea loc pe platforma Artmark LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here