Orlando Culea: textul comunicatului PMB în legatură cu demiterea lui Stanoievici pare unul de stand up comedy

0

Textul comunicatului PMB în legatura cu demiterea domnului Bogdan Stanoievici pare unul de stand up comedy. Dacă tot se jură că nu are legătură cu candidatura dansului la PMB, întrebam retoric deocamdată, câte   controale a făcut corpul de control al primarului general la subordonate sau la structurile din primărie ori companiile municipale ilegale cu un statut juridic atat de instabil, mai precis înființate, confirmate și suspendate la solicitarea subprefectului, în câte s-au  găsit nereguli și la câte au fost demisi directorii?, scrie liderul partidului ADER intr-un comunicat de presa trimis redactiei.

„Observăm că doamna nu se poate lepăda de apucăturile dictatoriale și discreționare. Noroc ca cetățenii s-au obisnuit cu poalele dânsei ridicate în vârful capului și cu inconsecvența în  decizii si declarații după sistemul „uite taxa, nu e taxa!” Asemanarea cu Elena Ceausescu devine tot mai vizibilă. Practicile totalitariste, de eliminare tuturor celor care nu sunt obedienti sistemului, au devenit la modă în PMB. De aceea, este nevoie de depolitizarea Primăriei Capitalei. Actuala conducere a PMB trebuie să plece. Nu a făcut nimic pentru bucureșteni. Partidul ADER se va alia cu orice formațiune care are ca obiectiv, relansarea economică a Bucureștiului și  scoaterea cetățenilor de sub dictatura politică a actualei administrații. PS : Mai avem o intrebare retorică:  îl veți demite si pe directorul ALPAB în  urma bătăii dintre cele două angajate ale instituției?”, a declarat liderul ADER.

Lui Bogdan Stanoevici i-a încetat, luni, contractul de director al Circului Metropolitan București, deoarece Corpul de Control a identificat un „management defectuos” și folosirea ineficientă a fondurilor publice, informează Primăria Capitalei.

Bogdan Stanoevici este în preaviz de 15 zile, iar după această perioadă, Gabriela Firea va numi o nouă conducere interimară, până la organizarea concursului de management.

„Măsura a fost luată în baza unei misiuni de control efectuate de Corpul de Control al Primarului General, din care rezultă un management defectuos la nivelul instituției conduse de Bogdan Stanoevici, atât în calitate de angajator, cât și în calitate de ordonator terțiar de credite”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Conform raportului, „în decursul anilor 2017 – 2018, au fost achiziționate trei producții artistice din străinătate în valoare totală de 595.000 euro, care au adus încasări totale de doar 52.000 euro, deși managerul are ca atribuție principală ‘urmărirea modului de realizare a veniturilor proprii programate și găsirea de soluții pentru creșterea acestora”.

Pe data de 25 ianuarie, fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a anuntat ca va candida din partea partidului ADER in cursa pentru scaunul de primar general al Bucurestiului. În 2019, acesta a candidat și la alegerile prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here