PSD a facut blat cu PNL. USL nu a murit!

0

Miercuri se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD, la această oră existând șanse maxime ca aceasta să fie adoptată și Guvernul Orban să fie demis. Acesta ar fi primul pas către declanșarea alegerilor anticipate. Lucru care însă nu s-ar fi întâmplat fără largul concurs al PSD, al cărui președinte, Marcel Ciolacu, a acceptat, împreună cu liderii partidului, reuniți marți în biroul său, să marșeze la strategia politică a liberalilor pentru anticipate, obținând în schimb și o serie de avantaje imediate. 

De ce au acceptat liderii PSD să meargă pe ideea de alegeri anticipate a lui Klaus Iohannis? 

Informația publicată luni de ziarul Adevărul conform căreia ar exista o înțelegere între premierul Ludovic Orban și președintele PSD Marcel Ciolacu a fost dezmințită public cu indignare de cele două personaje. Însă, marți, s-a desfășurat un dans politic între PNL și PSD care argumentează exact existența unei înțelegeri politice între cele două părți.

Luni seara s-a aflat că Guvernul PNL pregătește o ședință maraton în care să adopte toate ordonanțele de urgență pe care le dorește, în ideea că dacă va fi demis prin moțiunea de cenzură, nu va mai putea să adopte decât hotărâri de guvern cu caracter administrativ.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here