Cristian Hotoboc (PALMED): E necesară o restructurare reală a sistemului public de sănătate – VIDEO

0

Preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), Cristian Hotoboc, consideră că pacienţii ar trebui să fie trataţi la fel atât în sistemul medical privat, cât şi în cel de stat, însă a susţinut că acest lucru nu va putea fi realizat fără o „restructurare reală a sistemului public”.

 La dezbaterea “Cercetare și inovare în medicină și farmacie”, eveniment organizat de PiataPresei și Club Antreprenor, Cristian Hotoboc a menționat că ar trebui să avem o gândire comună asupra sistemului în ansamblul lui.

„Cred că ar trebui să avem o gândire comună asupra sistemului în ansamblul lui. Sunt foarte de acord că ar trebui să tratăm pacientul la fel atât la stat, cât şi la privat. Din păcate, părerea mea este că acest lucru nu îl vom putea face până când nu se face o restructurare reală a sistemului public”, a spus Cristian Hotoboc.

Citiți și: BREAKING NEWS: INCENDIU la „Matei Balș”. 4 persoane au decedat

„Trebuie să facem o dată pentru totdeauna o analiză eficientă şi să vedem ce spitale trebuie consolidate şi reorganizate şi împreună cu sistemul privat să facem într-adevăr un sistem medical care să funcţioneze şi să nu mai avem aceste discuţii de fiecare dată între stat şi privat. Pentru acest lucru este nevoie de finanţare”, a spus Cristian Hotoboc, la evenimentul “Cercetare și inovare în medicină și farmacie”.

În opinia domniei sale, bugetul de asigurări sociale de sănătate nu este suficient pentru a acoperi toate nevoile pe care pacienţii le au.

Citiți și: VIDEO Dan Zaharescu (ARPIM): Numărul studiilor clinice în derulare comparativ cu anii 2008-2009 – la mai puţin de jumătate

„Trebuie să recunoaştem cu toţii că bugetul de asigurări sociale de sănătate nu este suficient pentru a acoperi toate nevoile pe care pacienţii le au. Tocmai de aceea trebuie să gândim împreună un sistem de contribuţii personale, un sistem prin care şi pacienţii, măcar pentru anumite servicii care nu se pot acoperi în totalitate de către sistemul de asigurări sociale de sănătate, trebuie să vină în sprijinul acoperirii acestor costuri”, a adăugat preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).

Citiți și: Dumitru Lupuleasa: Un medicament nu trebuie utilizat până nu îşi dovedeşte, pe lângă eficacitate, şi siguranţa în administrare

Ceea ce facem noi este să ne minţim de ani de zile că medicina nu costă nimic şi că statul îţi garantează accesul fără niciun fel de cost la tratamentele medicale. Este total greşit, nu este aşa. Nici măcar în spitalele de stat nu se întâmplă acest lucru. Părerea mea este că trebuie să realizăm odată pentru totdeauna că medicina costă”, a tras un semnal de alarmă Cristian Hotoboc.

Citiți și- Luca Militello, CEO, Grupul Monza România: Pacienții trimiși în străinătate pot fi operați în România – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here