Onțanu: Partidele politice primesc bugete uriașe. Investițiile sunt la coada listei

0
neculai ontanu, partid ADER

Reprezentanții Partidului ADER dezavuează demersurile făcute de PSD privind arhitectura Bugetului de Stat pentru anul anul 2019. Ei susțin că este un jaf la drumul mare al banilor plătiți de cetățenii României ca taxe și impozite.

Din cele 582 de milioane prevăzute în propunerea Legii bugetului de stat, aproximativ 409 milioane urmează a fi repartizate sub formă de subvenție pentru activitatea curentă a partidelor politice (la aceste sume se vor adaugă decontarea cheltuielilor pentru campaniile electorale, doua în acest an, cea pentru Parlamentul European și cea pentru Președinte) . Doar PSD singur ar trebui să primească 218 milioane lei subvenție din impozitele cetățenilor.

Partidul ADER respinge măsura propusă în Bugetul de Stat pentru anul 2019, prin care se alocă surse financiare uriașe pentru finanțarea partidelor politice. „Aceste sume uriașe alocate astăzi partidelor politice aflate în Parlamentul României, este o lovitură mortală dată democrației și o discriminare îngrijorătoare față de celelalte partide. Practic prin această finanțare uriașă actualele partide parlamentare doresc să-și conserve locul în Parlament, înlăturând orice șansă pentru alte forțe politice naționale. Majorarea de 20 de ori a bugetului alocat finanțării partidelor politice pentru anul 2019 este inacceptabilă. Cerem revizuirea de îndată a acestuia și revenirea la cuantumul alocat în anul 2018”, a declarat liderul partidului, Neculai Onțanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here