Arc Parc Industrial intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Investiții de 12 milioane de euro

0

Primul parc industrial privat din nord-vestul României intră într-o nouă etapă de dezvoltare, printr-o investiție care se ridică la 12  milioane de euro, realizată de Adriana și Ștefan Cristea, proprietarii Arc Parc Industrial.

În parcul industrial din județul Cluj, care se întinde pe o suprafață de 40 ha teren, își desfăsoară activitatea 20 de companii, care au realizat în ultimii 10 ani investiții de peste 50 milioane de euro și au creat peste 2.000 de locuri de muncă.

„Pentru acest an avem trei proiecte mărețe: construirea unui Incubator de afaceri de producție sectorial în domeniul componentelor auto, pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro. Un alt proiect este un Parc Logistic – mai exact 6 hale modulare de logistică, de categoria A, cu o suprafață de aproximativ 19.000 mp în total, a cărei construcție a început deja”, anunţă Adriana Cristea, Inițiatorul și Fondatorul Parcului.

Potrivit acesteia, al treilea proiect vizează construcția unei Stații electrice de transformare de Înalta Tensiune de 25 MVA, tot în decursul acestui an.

În ceea ce privește lucrările la cele 6 hale modulare, acestea vor fi finalizate în două etape, primul modul fiind disponibil începând cu 2019.

„Este un proiect ambițios, dar suntem obișnuiți cu provocările. Deja oferim clienților noștri cele mai bune condiții pentru a-și derula afacerile, așa că știm ce avem de făcut pentru ca, prin facilitățile și serviciile de top oferite, să susținem drumul spre performanță al viitorilor parteneri”, a declarat Ștefan Cristea, director general Arc Parc Dej.

Halele vor fi construite pe structura de beton, fiecare dintre module oferind posibilitate montării de pod rulant. Elementul practic al acestui proiect este faptul că, la solicitarea viitorilor clienți, se poate renunța la pereții modulelor, creând astfel un spațiu mai mare. Acest lucru face foarte simplă schimbarea destinației spațiului din unul logistic în unul de producție.

Construcția acestui parc logistic în regiune vine ca răspuns la piața ascendentă de spații logistice și industriale. Situarea halelor în incinta parcului industrial vine cu anumite facilități- rețelele de utilități deja existente și disponibile (energie electrică, gaze, apă, canalizare, telecomunicații) și facilitățile fiscale aferente parcurilor industriale în România.

„Cel mai important este să îți faci partenerul de afaceri să conștientizeze oportunitățile nelimitate pe care acest parc industrial privat le oferă. Venim cu un mediu propice pentru dezvoltare, inovare și accelerarea ideilor de afaceri”, declară Georgiana Pricop, Chief Business Development Officer Arc Parc Dej.

Familia Cristea (mama și fiu) anunță că deja au fost contractate 80% din spațiile propuse, ceea ce îi încurajează să ia în calcul o nouă extindere.

“Vor fi create peste 200 locuri de muncă, iar din 2021, o dată cu  finalizarea Centurii ocolitoare a municipiului Dej, corelată cu drumul expres Dej – Cluj-Napoca – Turda, vom putea oferi și facilități legate de  transport”, încheie Ștefan Cristea, director general Arc Parc Dej.

Arc Parc Industrial este dezvoltatorul și proprietarul primul parc industrial privat din nord-vestul României. În prezent, deciziile în conducerea se împart în familie, responsabil pentru noua direcţie de dezvoltare a Arc Parc fiind Ștefan Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here