Lucian Morgovan, consilier Primăria Alba Iulia: Tineri bine pregătiţi – suport pentru antreprenori

0

Autorităţile din judeţul Alba participă în calitate de partener în cadrul Proiectului „Consorțiul Regional pentru Suport în Carieră, Educație Nonformală, Duală și tehnologică – CRESCENDO”.

Lucian Morgovan, consilier în Primăria Alba Iulia, a explicat la cea de-a cincea ediție din seria Smart România – Educație în Business (#SREiB), organizată la Blaj, la Pensiunea „La Vie”, ce şi-a propus autoritatea locală în domeniul învăţământului dual.

Tema dezbaterii: „Alba – județul cu cei mai mulți antreprenori români și cele mai mari investiții străine”.

Noi ne propunem la Alba Iulia să atragem cei trei mari piloni implicaţi: administraţie din Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Consiliul Judeţean; pe de altă parte – mediul universitar: Universitatea 1 Decembrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, alături de liceele tehnice din Alba Iulia şi, nu în ultimul rând, marii investitori – IPEC, ne referim şi la Star Transmission şi tot ce înseamnă grupul de la Sebeş, precum şi Bosch de la Blaj”, a explicat el strategia de implicare a mediului economic în domeniul educaţiei.

Partenerii au ajuns la un protocol

Alba Iulia urmează să ofere 20.000 de metri pătraţi, o condiţie ca proiectul să se califice pentru investiţii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Vor fi puse bazele unui consorţiu universitar.

Avem speranţa ca acest consorţiu universitar, în care vom face învăţământ dual, să îl implementăm la nivelul regiunii Alba Iulia. Proiectul este la nivelul regiunii Centru. Vor fi finanţate două consorţii universitare, avem concurenţă puternică – Braşov, Târgu Mureş, Sibiu”, a adăugat consilierul.

CITEŞTE ŞI:

Cristian Covaciu, CEO IPEC: Oamenii şi roboţii pot lucra împreună. Educaţia este viitorul

Lucian Cramba, antreprenor Beez.ro: Am devenit provideri de tehnologie

Potrivit acestuia, Alba Iulia îşi doreşte să creeze o nouă şcoală pentru învăţământul dual, de care vor beneficia antreprenorii şi investitorii din judeţ.

Educaţia este cea care va salva România şi dacă vom avea tineri bine pregătiţi, indiferent că sunt în fabrica de porţelan, în prelucrări maşini unelte, cablaje, va fi acel suport pentru antreprenori, pentru a avea oameni pregătiţi”, a menţionat Lucian Morgovan.

Zona industrială va fi realizată între autostradă şi calea ferată.

Alba Iulia beneficiază de un atu important, precum Capitala. Este între două autostrăzi – A1 şi A10. Ne rămâne să atragem investitori, afaceri care aduc plus valoare, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here