Noi modificări la cardurile de energie

0

Executivul vine cu noi modificări, cu doar câteva zile înainte de distribuirea primelor carduri de energie populaţiei vulnerabile. Plata facturilor la energie cu ajutor de la stat, dar şi verificarea soldului rămas vor putea fi făcute online.

20 februarie este data limita până la care Poşta Română trebuie să dezvolte o platformă pentru ca plata facturilor la energie cu ajutor de la stat să se poate face şi online. Românii vulnerabili vor trebui să încarce o copie după facturi, una după buletin şi numărul cardului de energie.

Citiți și: Din martie: Noile reguli pentru restaurante

Platforma va putea fi accesată şi pe telefonul mobil, iar utilizatorii vor putea verifica soldul rămas. Toate aceste noi modificări legate de funcţionarea cardului de energie sunt cuprinse într-o nouă ordonanţă de urgenţă care va ajunge pe masa Executivului săptămâna viitoare.

Soluții pentru cei care nu se descurcă cu internetul

Statul oferă soluţii şi celor care nu se descurcă cu internetul sau care nu pot ajunge la cel mai apropiat oficiu poştal.

Românii cu un venit mai mic de 2.000 de lei pe membru de familie pot să primească contravaloarea facturilor la energie emise după luna august 2022. Cine nu are documentele în original trebuie să ceară furnizorului o copie. Este valabil şi pentru românii care şi-au cumpărat lemne anul trecut, dar nu mai au factură.

La finalul anului trecut, Guvernul a decis să suporte o parte din facturile la energie în limita sumei de 1.400 de lei pe an. Bani vor fi alocaţi în două tranşe de cate 700 de lei: prima în februarie, iar cea de-a doua în septembrie, potrivit stiri.tvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here