Noi tehnologii, noi finanțări și noi investiții în sectorul energetic – 7 octombrie 2021

0

Piața Presei și Club Antreprenor organizează joi, 7 octombrie 2021, evenimentul online cu tema Noi tehnologii, noi finanțări și noi investiții în sectorul energetic.

https://www.facebook.com/100000036957475/videos/913905252545630/

Conferința va fi transmisă pe ZOOM, Facebook și Youtube.

Partenerii evenimentului sunt Adrem Invest, Transgaz, ROSERV Green Energy, HIM Public Affairs, Bento și Cobuz & Asociații.

Prezentare

Prețurile mari la electricitate suportate de consumatori în ultima perioadă reflectă evoluția de pe piețele de energie, interne și internaționale, lipsa investițiilor în România în capacități de producție din ultimii ani, precum și costurile ridicate ale certificatelor de CO2.

Țara noastră are oportunitatea de a accesa, în perioada 2021-2030, circa 6-7 miliarde euro din suma alocată prin Fondul pentru Modernizare, instrument proiectat de Uniunea Europeană pentru a finanța investiții destinate modernizării sectorului energetic în zece state europene.

România riscă să rateze primul an din acest program investițional, din cauza lipsei mecanismelor naționale de implementare a proiectelor de modernizare energetică. Una dintre soluțiile pentru deblocarea urgentă a acestei situații este o strategie de accesare a fondurilor integrată cu Planul Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR), cu Fondul de Tranziție Justă (FTJ), cu Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC), precum şi cu alte strategii, planuri şi fonduri europene sau naționale.

Sectorul energetic va suferi transformări radicale în următorii 10-15 ani. România își propune înlocuirea unei importante capacități energetice pe bază de surse cu emisii crescute, cu capacități noi, eficiente și cu emisii reduse, pe gaze, energie nucleară și surse regenerabile de energie.

Conferința cu tema Noi tehnologii, noi finanțări și noi investiții în sectorul energetic își propune să prezinte ce capacități energetice vor trebui să fie închise, ce capacități vor fi modernizate și ce capacități noi de producție vor fi construite.

Agenda

09,30-12,30: Prezentări și dezbateri

Propuneri vorbitori

Reprezentant Ministerul Energiei

Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei

Corneliu Bodea, CEO Adrem și Președinte Centru Român al Energiei

Claudiu Crețu, Director General, Termoenergetica

Doru Avramescu, General Manager, ROSERV Green Energy: „Helios – parc fotovoltaic”

Florin Răducu, Senior Account Executive, SAS Romania

Carlos Garza, Sales and Marketing Manager, Bureau Veritas Romania: “Power for Today and Tomorrow”

Alina Cobuz, Managing Partner, Cobuz și Asociații – “Arbitraje de investiții în energie regenerabilă și despre tehnologiile viitorului”

Moderator: Iulian Harpa, Managing Partner, HIM Public Affairs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here