Plajele din Eforie Sud se lărgesc

0

Lucrările de înnisipare din Eforie Sud sunt aproape terminate. În această vară, turiștii vor găsi o plajă mai mare și vor avea de parcurs aproape o sută de metri până la mare. O singură zonă va rămâne îngrădită, acolo unde a fost descoperită o epavă, care urmează să fie cercetată de arheologi.

În Eforie Sud, utilajele lucrează continuu la înnisiparea ultimelor sectoare de plajă. Peste trei milioane de metri cub de nisip au fost extrași din largul mării și aduși pe mal. Nivelul plajei este acum cu trei metri deasupra nivelului apei.

Înainte de începerea lucrărilor de înnisipare, plaja avea o lățime de numai șapte metri, iar valurile mării se loveau de pereții falezei. Acum, după finalizarea lucrărilor, la începutul sezonului estival, turiștii vor găsi aici o plajă mai lată de o sută de metri.

Lucrările au depășit termenul inițial cu aproape patru luni, după descoperirea unei epave care ar trebui cercetată arheologic. Pentru că nu s-a putut face o analiză subacvatică, ministerul Culturii a dat aviz pentru cercetarea la suprafață. Epava a fost deocamdată îngrădită și acoperită cu nisip.

Lucrările de lărgire a plajei cuprinsă între Eforie Nord și Tuzla, pe o distanță de aproape șase kilometri, vor fi gata până la finalul lunii mai.

În unele zone din Eforie Sud, plaja va avea o lățime de aproape 140 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here