Corneliu Bodea, ADREM: Niciodată nu ne-am confruntat cu asemenea situație în cei aproape 30 de ani de antreprenoriat

0

Corneliu Bodea, CEO Adrem și președinte al Centrului Român al Energiei susține că piața energiei se confruntă cu o situație ciudată pe care nu a mai întâlnit-o niciodată, deși se află în antreprenoriat de aproape 30 de ani.

Prezent ca speaker în cadrul evenimentului “Noi tehnologii, noi finanțări și noi investiții în sectorul energetic”, organizat de Piața Presei și ClubAntreprenor.ro, Corneliu Bodea a punctat faptul că deși există un potențial mare în dezvoltarea de noi proiecte, guvernanții au reușit să inducă instabilitate și incertitudine în sectorul energetic.

„Din punct de vedere al antreprenorilor care lucrează în energie ne aflăm într-o situație foarte ciudată, nu m-am mai întâlnit cu situația aceasta si trebuie să vă spun că anul viitor împlinesc 30 de ani de antreprenoriat, si totuși cu această situație nu m-am întâlnit. Și anume, vedem un potențial uriaș, niciodată compania pe care o conduc nu a avut un potențial atât de important de dezvoltare. Este evident ca atât în UE cât și în România urmează să se dezvolte capacități noi mai ales în sectorul de regenerabile. Cu toate acestea a trecut o perioadă lungă de când contracte efectiv nu s-au semnat, deși anumite proceduri de licitații au existat. Piața este oarecum înghetață”, a declarat Corneliu Bodea.

Acesta a dat vina pe modificările dese realizate de autorități. „Pentru asta avem să mulțumim în principal guvernanților care au reușit să inducă atât de multă instabilitate și incertitudine în legislația unui domeniu sensibil cum este cel al energiei”, a menționat CEO-ul Adrem.

Cu toate acestea, antreprenorul a spus că nu își pierde speranța și se așteaptă la o reglare a pieței în perioada următoare, iar ceea ce se întâmplă acstăzi cu prețurile nu face decât să faciliteze dezvoltarea de noi capacități.

„Prețurile la energia electrică nu vor mai fi niciodată ceea ce au fost. Trecând peste această criză pe care eu o consider de moment, chiar dacă acest moment poate să însemne circa un an, România va rămâne cu niște prețuri la energie pot spune duble față de ceea ce economia românească este obișnuită să suporte”, a spus CEO-ul Adrem și președintele Centrului Român al Energiei.

Partenerii evenimentului: Adrem Invest, Transgaz, ROSERV Green Energy, HIM Public Affairs, Bento și Cobuz & Asociații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here