Doru Avramescu, Roserv Green Energy: Vom dezvolta un parc fotovoltaic pe 200 de hectare din platforma Rafo

0

Roserv Green Energy, companie 100% românească, care a preluat fosta platformă industrială a rafinăriei Rafo Onești, are în plan dezvoltarea unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 200 hectare de teren, a anunțat Doru Avramescu, director general executiv al companiei.

În cadrul evenimentului “Noi tehnologii, noi finanțări și noi investiții în sectorul energetic”, organizat de Piața Presei și ClubAntreprenor.ro, Doru Avramescu a menționat că acest proiect face parte dintr-un program amplu, prin care dorește să transforme o rafinărie tradițională de țiței într-un producător de energie verde.

„După o perioadă de monitorizare și evaluare am decis să transformăm o rafinărie tradițională de țiței într-un producător de energie verde. De la an la an industria auto ne dă mașini cu puteri mai mari și consum mai mic, avem apar motorizari alternative, nimeni nu mai arde păcură sau cocs să se încălzească, sursele vor fi diferite. Astfel că am încercat să facem un plan cât mai solid”, a spus CEO-ul Roserv Green Energy, parte a grupului Grampet.

Acesta a precizat că proiectul denumit „Helios” va include o parte de producere de energie verde dintr-un parc fotovoltaic și un sistem de stocare a energiei în acumulatori Litiu-Ion. Mai mult, atunci când legislația primară și secundară va fi pusă la punct, pe platforma rafinăriei ar putea fi construită și o instalație pentru producerea de hidrogen verde.

În ceea ce privește parcul fotovoltaic, Doru Avramescu a precizat că acesta se va întinde pe o suprafață de aproximativ 200 de hectare.

„Avem certificatul de urbanism obținut și solicitări pentru diverse avize și autorizații. Am gândit un sistem de stocare a energiei undeva la 45 MW, astfel încât să avem o acuratețe mult mai mare de a putea estima producția pe care o facem fără a fi expuși să plătim penalizări atunci când apar deviații”, a spus directorul executiv al companiei, cu mențiunea că la finele lunii octombrie va fi finalizat și studiul de fezabilitate al proiectului Helios.

„Conform studiului de prefezabilitate puterea instalată a parcului va ajunge la 150 MW. Mai multe amănunte vă pot oferi după ce vom avea finalizat și studiul de fezabilitate”, a spus Doru Avramescu.

Citiți și:
Doru Avramescu, CEO Roserv Green Energy: “Transformăm platforma RAFO într-un producător de energie verde”

Partenerii evenimentului: Adrem Invest, Transgaz, ROSERV Green Energy, HIM Public Affairs, Bento și Cobuz & Asociații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here