UPDATE – MAE: Nu erau români printre marinarii răpiţi în vestul Africii

0

Ministerul Afacerilor Externe a infirmat, vineri seară, că s-ar afla români printre cei cincisprezece marinari de pe Nava „Davide B”, cu pavilion Malta, care au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea, din vestul Africii.

Celula de Criză interinstituţională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgenţă o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor potenţial implicate şi întreprinderea acţiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor şi informaţiilor obţinute, MAE precizează că la bordul navei menţionate nu s-au aflat cetăţeni români. Prin urmare, nu au existat cetăţeni români victime ale unei acţiuni de răpire de persoane„, precizează MAE.

Incidentul ar fi avut loc în largul coastelor statului Benin.

Iniţial, presa internaţională a transmis că printre cei răpiţi s-ar afla şi români iar Ministerul Afacerilor Externe a convocat o celulă de criză interinstituţională pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here