Spitalul Judeţean Sibiu, dotat cu aparatură de ultimă generaţie de către Romgaz

0

  În ultimii ani, Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu a traversat un amplu şi complex proces de modernizare a mai multor secţii clinice, a Ambulatoriului şi a Unităţii de primiri Urgenţe, fapt care a dus la înregistrarea unui salt calitativ semnificativ, atât pentru personalul medical dar mai ales pentru pacienţi, prin prisma condiţiilor superioare de cazare şi tratament.

Anul acesta, Romgaz a alocat 1.000.000 de lei cu titlul de sprijin financiar Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu pentru dotarea cu aparatură medicală performantă și pentru sprijinirea activității medicale.
Suma a facut obiectul a două contracte de sponsorizare, în valoare de 500.000 lei fiecare, simbolizând dotare cu aparatură performantă a secţiilor de terapie intensivă și Cardiologie II. Astfel de acţiuni pe care compania le întreprinde au ca scop creşterea calităţii vieţii comunităţii. Cred cu tărie că o companie profitabila nu se poate dezvolta durabil, decât dacă se implică şi contribuie la bunăstarea comunităţii în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea şi îşi însuşeşte valorile acesteia. Una dintre cele mai eficiente căi de a partaja cu membrii comunităţii viziunea unei organizaţii este acela de a partaja cu aceasta succesele comune. De aceea am decis să sprijinim sectorul medical, alături de educaţie, cultură şi sport. Este o modalitate prin care Romgaz îşi asumă responsabilitatea socială faţă de comunitatea în care activează, faţă de membrii acesteia”, a declarat directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru.
Printre aparatura de specialitate se numară şi un Ecograf multidisciplinar, staționar, performant, conceput pentru examinări cardiologice performante, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi. O parte din suma alocată, va fi utilizată pentru creșterea posibilităților laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace şi vasculare. Mai exact, este vorba despre cazuri de pacienți cu infarct miocardic acut sau urgențe vasculare periferice pentru care se realizează implanturi de stent.

„Romgaz este unul dintre cei mai importanți susținători ai activității SCJU Sibiu, un partener de încredere, mereu dispus să dea o mână de ajutor. Mulțumim pentru această sponsorizare deosebit de generoasă, gest care crește calitatea dotării materiale a spitalului și aduce în primul rând speranță pacienților care vor beneficia de servicii medicale performate în cadrul unor secții și servicii cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă, pentru care este nevoie permanent de investiții. Apreciem disponibilitatea Romgaz de a răspunde mereu nevoilor imediate ale comunităţii prin sprijinul acordat în ultimii ani spitalului județean din Sibiu și sperăm că această legătură va continua și pe viitor”, a declarat Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.
Este pentru al treilea an consecutiv când Romgaz acordă sponsorizări pentru SCJU Sibiu după ce în 2017 au fost primiți 500.000 lei pentru achiziționarea de aparatură performantă destinată Secției de Oftalmologie și 300.000 lei pentru activitatea CVASIC, iar 2016 a fost primită o sponsorizare de 980.000 pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță, fiind achiziționate 4 ecografe moderne și un sistem performant de radiologie digitală.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Organizarea şi funcţionarea instituţiei este realizată în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, în baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu. SCJU Sibiu are un număr de 1054 de paturi pentru spitalizare continuă şi 50 de paturi pentru spitalizare de zi.
S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909. ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here