Apa de la robinet, posibil contaminata. S. Pintea: Nu folosiţi apa pentru consum sau igienă! Reacţia Apa Nova

0

Mai multe persoane din sectorul 6 al Capitalei se plang ca apa de la robinet miroase urat  si ca au cauzat dureri de burta dupa ce au consumat apa de la robinet. 

Astazi, pe retelele de socializare s-a creat isterie.

Specialiștii INSP recomandă bucureştenilor să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală, până la obţinerea rezultatelor finale din probele prelevate. Aceștia recomandă utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afișată înscrierea ,,apa este bună de băut. Concret, specialiştii INSP contrazic punctul de vedere al Apa Nova care a transmis că nu există motive de îngrijorare şi că, e suficient ca înainte de a bea apa livrată centralizat, oamenii să lase deschis robinetul câteva momente.

„Nu am fost informaţi vizavi de poluarea cu amoniu. Avem monitorizare din 2 în 2 ore, dacă ar fi fost vreun pericol, staţia de tratare Roşu s-ar fi oprit automat, nu ar fi permis să plece o apă cu probleme de calitate”, a spus Mihai Savin.

Primarul sectorului 6: „Am fost informaţi să nu folosim apa de la robinet! E mai bine să fim precauţi până vin rezultatele finale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here