Ce trebuie să știi dacă ți-a fost ridicată mașina parcată neregulamentar în București

0

Începând de astăzi a intrat în vigoare măsura de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar pe străzile principale din municipiul București. Mașinile ridicate vor fi depozitate în două locații, de unde pot fi recuperate la orice oră, anunță reprezentanții Primăriei.

Maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore.

Dacă te afli în situația de mai sus mai întâi trebuie să suni la la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Poliţie Rutieră sau 021/9752 – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a afla în care dintre cele două spaţii se află autoturismul.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / deţinătorului / utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.

Care sunt tarifele

În cazul în care mașina ridicată are masa maximă autorizată de până la 5 tone, tariful de ridicare și transport pe care trebuie să-l achiți este de 350 de lei. Dacă vehiculul depășește masă maximă autorizată de 5 tone, atunci tariful este de 470 de lei.
Tarifele pentru ridicarea și transportul mașinilor sunt:

La acesta se adaugă tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, începând cu data și ora depozitării. Acest tarif este de 150 lei/zi.

Astfel, în funcție de masa autoturismului ridicat, suma minimă pe care trebuie să o achiți pentru a putea recupera vehiculul este de 500 de lei, respectiv 620 de lei. Reprezentanții Primăriei au comunica că plata poate fi făcută atât în numerar cât și cu cardul la spațiul de depozitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here