Salarii uriașe la Primăria Sector 3, condusă de Negoiță

0

Indemnizațiile șefilor consiliilor de administrație de la trei companii ale Primăriei Sector 3 au fost majorate de la 8.000 la 12.000 lei/net/lună, potrivit unor proiecte aprobate joi de Consiliul Local Sector 3 la propunerea primarului Robert Negoiță. Este vorba despre companiile Administrare Străzi S3, Administrare Active Sector 3 și SD3 Salubrizare și Deszăpezire Sector 3.  

Totodată, potrivit hotărârilor aprobate de Consiliul Local Sector 3, unde PSD deține majoritatea, au fost majorate și salariile celorlalți membri din Consiliile de Administrație ale celor trei companii, aceștia primind 15% din indemnizația șefului CA.  ”Solicitarea de majorare a remuneratiei preşedintelui Consiliului de Administratie de la 8000 lei net/lună la 12000 net/lună este argumentată de faptul că preşedintele Consiliului de Administraţie nu are dreptul la plata orelor suplimentare sau a orelor lucrate în zilele de sâmbăta și/sau duminica. De asemenea, majorarea indemnizației este necesară având în vedere complexitatea proiectelor și dificultățile pe care societatea le întâmpină în executarea acestora”, motivează primarul Robert Negoiță majorarea indemnizației. Președintele CA al Administrare Străzi S3 este Ioan Constantinescu. 

Președintele CA al Administrare Active Sector 3 este Corbuleanu Valentin. 
Președintele CA al SD3 Salubrizare și Deszăpezire Sector 3. este Mihai Nițu. 

Consilierii USR nu au votat proiectele de majorare a indemnizației.  ”Managerii acestor companii primesc pe lângă salariul fix și o bonificație în funcție de profitul realizat, profit care depinde la rândul sau de prețurile oferite de Primăria Sector 3. Se poate ajunge astfel la dublarea salariilor primite de către un manager. Având în vedere faptul că aceste companii primesc contracte de la Primăria Sector 3 prin atribuire directă, beneficiind astfel de un avantaj concurențial major în comparație cu restul companiilor din piață, nu consider justificată această creștere salarială”, a declarat Liviu Mălureanu, consilier USR Sector 3.  

Indemnizațiile președinților consiliilor de administrație de la alte două firme ale Primăriei Sector 3 – Internet și Tehnologie S3 SRL și Algorithm Residential S3 SRL – au fost majorate de 8.000 lei/net pe lună la 12.000 lei/net pe lună, în luna decembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here