S-a rezolvat misterul apei roşii din lacul IOR

0

Apele Române precizează că cele mai recente rezultate de analiză ale apei lacului IOR din Capitală emise de către laboratorul de calitate arată prezenţa unei alge roşii pe nume Chrysococcus.

Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu, atunci când temperatura apei este până la 13 grade.

„Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezenţa ei nu afectează nici calitatea apei şi nici fauna acvatică”, spun reprezentanţii de la Apele Române într-o postare pe Facebook.

Conform analizelor, lacul IOR se încadrează în clasa a II-a de calitate, fiind specifică lacurilor de câmpie. Întrucât IOR este un lac artificial care nu comunică cu niciun curs de apă, nu se află în administrarea Apelor Române.

„Analizele de apă pe care specialiştii noştri le-au efectuat s-au realizat exclusiv la solicitarea şi în cadrul controlului efectuat de către Garda Naţională de Mediu. Atragem atenţia asupra faptului că administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calităţii apei lacului IOR şi să se asigure că nu există surse de poluare”, se precizează în postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here