Cazul AstraZeneca: 9.000 de români programaţi pentru imunizare s-au retras

0

Vineri s-au retras de la imunizare cu vaccin de la AstraZeneca 9.000 de persoane programate, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii.

Reacţia vine după ce Comitetul naţional de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19 a decis joi seară că peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, vor fi carantinate temporar, însă va continua vaccinarea cu serul din celelalte loturi.

„Dintre cele 200.000 de persoane înscrise la vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, 9.000 de înscrieri au fost retrase în cursul zilei astăzi. Însă, pe măsură ce locurile s-au eliberat în platforma de programare, 5.740 de persoane s-au programat pe sloturile libere pentru vaccinurile produse de AstraZeneca”, a afirmat Baciu pentru Agerpres.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a spus că vaccinarea cu AstraZeneca va continua, dozele respective fiind înlocuite.

„Lotul acela rămâne în carantină. Vorbim de 4.300 de doze, nu foarte mult. Am dat dispoziţie de aseară ca aceste doze să fie înlocuite. Le menţinem deoparte temporar până se finalizează analiza. Persoanele programate astăzi au putut beneficia de doze din alte locuri de la compania AstraZeneca”, a explicat secretarul de stat.

Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe Facebook, specialiştii Comitetului responsabil cu vaccinarea au afirmat că „nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu AstraZeneca din punct de vedere ştiinţific şi reglementar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here