Sporuri la stat, dar cu indici de performanţă

0

Veniturile angajaţilor din sectorul public s-au dublat în ultimii patru ani, de la 53 de miliarde de lei la 110 miliarde de lei, a afirmat, miercuri, premierul Florin Cîţu, adăugând că din această sumă aproape 27 de miliarde de lei reprezintă sporuri, care sunt acordate şi celor care doar „apar la muncă”.

În 2016 se cheltuiau 53 de miliarde de lei cu personalul bugetar, astăzi se cheltuiesc 110 miliarde de lei. Dintre aceste 110 miliarde de lei, 27 aproape sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă aceste sporuri ar merge la oameni care şi-au făcut treaba. Din păcate, aceste sporuri sunt date doar pentru că tu apari la locul de muncă – 99% dintre ei„, a declarat Cîţu la postul B1 Tv.

Guvernul pregăteşte o lege a salarizării în care sporurile din sistemul public vor fi date în baza unor indici de performanţă.

Aceşti 110 miliarde de lei vor fi distribuiţi pe criterii de performanţă. Oamenii vor avea indicatori de performanţă,. (…) Cred că în sectorul bugetar sunt oameni buni care trebuie premiaţi„, a mai declarat prim-ministru, precizând că ar putea apela la companii private pentru a stabili aceşti indicatori de performanţă.

Ce buget a planificat premierul Florin Cîţu pentru acest an

Ce îşi doreşte prim-ministrul Cîţu de la angajaţii din sistemul public

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here