Bugetul Cîţu a trecut. Dezbaterile din Parlament au fost mai mult cancan

0

Parlamentul a adoptat, marţi, bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 în forma propusă de Guvern, nefiind acceptat nici măcar un amendament.

Declaraţii politice la discuţiile de marţi:

Premierul Florin Cîţu: „Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv – că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument. În rest – vor ţipa tot anul. În rest – minciuni, minciuni şi iar minciuni”. (…) „Este un buget bun, un buget echilibrat, un buget cu care începem reconstrucţia României şi nu poţi să faci acest lucru decât prin reformă şi investiţii. De aceea am spus de la început care sunt cele două lucruri pe care am axat acest buget: investiţii record, jumătate din fonduri europene şi reformă, pe care mulţi politicieni au tot aruncat-o în spaţiul public, dar cam toţi au fugit de ea. Şi este momentul să o facem, iar acest buget forţează reforma„.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: „Domnule prim-ministru, aţi venit ca şi ieri cu aceaşi placă care, când nu ai argumente, atunci vii şi jigneşti şi încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii. Tatăl meu, domnule Cîţu, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră avea o vorbă – după ce că eşti prost, mai pui şi frână. Nu aţi vrea, domnule Cîţu, să vorbiţi cu preşedintele organizaţiei PNL de la Iaşi să ne facă şi nouă rost de nişte tablă şi de nişte cherestea, fost ministru în guvernul domnului Orban? Nu aţi vrea dumneavoastră, domnule Cîţu, să vorbiţi cu domnul Orban să vorbească cu preşedintele organizaţiei PNL de la Piatra-Neamţ care a inventat o nouă infracţiune la nivel mare, cea de a vinde posturi cu sute de mii de euro, în Guvernul Cîţu? Nu mai bine procedaţi ca domnul Barna, când se termină oamenii noi, după ce ai făcut 5-6 numiri în Guvern, să apelezi să împrumuţi de la PSD fără bani?„.

Vicepremierul Dan Barna (USR): „România are un buget, din acest moment începe activitatea de execuţie, începe marea provocare, ca acele proiecte importante de care România are nevoie şi despre care vorbim de 30 de ani să înceapă să devină realitate în fiecare bucată de Românie, în fiecare judeţ, municipiu, oraş sau comună„.

Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR): „Am reuşit să venim cu un buget foarte bine gândit, foarte bine făcut, în aşa fel încât în 2021 nu numai reducem deficitul la 7,1, dar reuşim să facem investiţii în toate domeniile importante. De la infrastructura mare până la sănătate, de la educaţie până la mediu şi dezvoltare locală vor fi investiţii care vor schimba România în anii care urmează„.

Deputatul AUR Mircia Chelaru: „Mi-am pus întrebarea dacă este bugetul României. Este bugetul coaliţiei de guvernare, nu este bugetul românilor. Este unul respingător, pentru că s-a respins tot. Este unul care s-a construit pe excluziunea politică„.

Miercuri vor fi două şedinţe de guvern convocate de premierul Florin Cîţu, la ora 8,00 şi la ora 13,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here