Ministerul Sănătăţii: Masca trebuie purtată la orele de sport desfăşurate în interior

0

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că susţine ferm purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior. Iar activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.

Argumentele Ministerului Sănătăţii:

incidenţa în creştere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic;

creşterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă şi a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale; astfel, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat: 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021; 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic până la data de 1 martie 2021; 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021;

numărul în creştere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum şi repartiţia lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere şi contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, reprezentanţii ministerului spun că în timpul efortului fizic creşte mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere.

„Măsura relaxării purtării măştilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susţinut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activităţi şcolare”, precizează MS, amintind că mai multe ţări au luat decizia sistării complet a activităţilor sportive.

Cercetări ştiinţifice şi recomandări ale organismelor de specialitate:

www.cdc.gov

www.ecdc.europa.eu

eohu.ca/en

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here