Anca Dragu: Semnal de alarmă cu privire la centrele unde sunt îngrijite persoanele cu dizabilităţi

0

Reprezentanţii mai multor organizaţii din domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi i-au semnalat preşedintelui Senatului, Anca Dragu, mai multe probleme cu privire la sistemul de asistenţă şi protecţie socială din România.

Reprezentanţii societăţii civile vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la sistemul de asistenţă şi protecţie socială din România. Ne-au adus la cunoştinţă problemele existente din sistem şi ne-au prezentat exemple concrete referitoare la situaţia din centrele speciale unde sunt îngrijite persoanele cu dizabilităţi„, a scris Anca Dragu pe Facebook.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor ONG-uri, care au semnalat situaţia specială în care se află persoanele cu dizabilităţi din centre.

Ea a precizat că, în acest domeniu, o instituţie cheie este Consiliul de Monitorizare a implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, care trebuie să se asigure că drepturile persoanelor cu dizabilităţi sunt respectate.

Anca Dragu a anunţat că Senatul a declanşat procedura de selectare a preşedintelui Consiliului de Monitorizare.

Transparentizarea procesului de selecţie a preşedintelui consiliului a fost o temă importantă a discuţiei în care am subliniat necesitatea selectării unei persoane cu experienţă, dornică să fie un apărător al drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Conform recomandărilor CEDO, România trebuie să consolideze colaborarea cu societatea civilă„, subliniază preşedintele Senatului.

La discuţii au participat senatorii Monica Anisie, Radu Mihail, Ştefan Pălărie şi Cosmin Poteraş şi reprezentanţi de la Centrul de Resurse Juridice, FONSS, Asociaţia Tonal, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Code4Romania, ActiveWatch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here