Iohannis spune că soarta ministrului liberal Bode trebuie hotărâtă până la rotaţia guvernamentală cu PSD

0

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că PNL şi ministrul de Interne, Lucian Bode, trebuie să ia o decizie cu privire la acuzaţiile de plagiat în lucrarea de doctorat a acestuia, iar termenul ar fi până la rotaţia guvernamentală, când liderul PSD, Marcel Ciolacu, va prelua conducerea Guvernului.

Şeful statului participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles şi a fost întrebat de jurnaliştii români şi despre acest subiect.

În 2021, Iohannis afirma: „Plagiatul reprezintă furt intelectual şi este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate într-o ţară democratică” – a amintit un jurnalist.

Răspunsul lui Iohannis: „Este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios şi eu am încredere că în PNL şi domnul Bode, personal, vor analiza aceste chestiuni şi impactul politic. Eu personal, sincer, mă aştept ca cel târziu până la rocadă sau rotaţia guvernamentală, să se ia o decizie clară în acest sens‘.

Răspunsul premierului Nicolae Ciucă a confirmat declaraţia preşedintelui.

„Este o afirmaţie corectă şi firească, în deplină concordanţă cu ceea ce am spus şi atunci când am mai avut declaraţii, şi nu cu mult timp în urmă, pe acest subiect. La nivelul partidului urmează să avem o clarificare şi, în funcţie de aceasta, să putem să luăm decizii până la rotativă. Este un mesaj pe care domnul preşedinte l-a mai dat. În momentul acesta, aşa cum a spus şi dumnealui, analizăm, astfel încât până la rocadă să putem să luăm decizii”, a spus premierul.

Foto: Administraţia Prezidenţială

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here