Peste 100 de persoane cercetate că au luat ilegal milioane de lei susţinând că au cazat refugiaţi ucraineni

0

Poliţiştii anchetează peste 100 de persoane care ar fi luat aproximativ 2,6 milioane de lei drept cheltuieli cu hrana şi cazarea unor refugiaţi ucraineni şi ar fi făcut solicitări suplimentare să primească de la stat încă 10 milioane de lei.

Joi se fac mai multe percheziţii, la care participă poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Mureş, ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş.

Este vorba de 117 percheziţii domiciliare şi 3 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vizaţi sunt funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 102 persoane. Există bănuiala că ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.657.650 de lei, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, refugiaţi.

Totodată, persoanele ar fi depus, la începutul lunii ianuarie, la unitatea administrativ teritorială un număr mare de cereri de decontare, urmând ca aceştia să obţină ilegal 9.765.070 de lei din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară.

Această sumă de bani a fost „blocată” în conturi, fiind amânată plata.

La percheziţii participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Maramureş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here