Nelu Tătaru: Starea de urgență se impune când avem zece mii de cazuri în trei-patru zile

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, conform Agerpres.ro, că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus.

“De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai vorbit și despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, arătând că acel scenariu este destul de puțin probabil.

“Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (…) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa: Agerpres.ro

Klaus Iohannis: Nu putem să închidem țara și să plecăm undeva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here