Ce rezultate au avut testele antigen SARS-CoV-2 făcute în şcoli de la reluarea cursurilor

0

Ministerul Sănătăţii anunţă că a distribuit 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2 în ţară, care sunt destinate şcolilor.

Până la data de 26 februarie au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti un total de peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2. Dintre acestea, peste 66% au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ. Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ„, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat transmis vineri.

Distribuţia testelor antigen în unităţile de învăţământ şi procesul de testare vor fi monitorizate permanent.

Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că toate cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ din ţară au la dispoziţie testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creşterea accesibilităţii la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic„, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Testele rapide au fost introduse în unităţile de învăţământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here