Conducere nouă la CFR Marfă. Cătălin Drulă: Vrem să scoatem la liman această companie

0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că la CFR Marfă a fost numit un nou director general și că ămpreună cu echipa de acolo se dorește scoaterea acestei companii la liman, în situația în care statu trebuie să recupereze un ajutor de stat de la companie de aproximativ 500 milioane de euro.

„Avem un nou director la compania CFR Marfă. E vorba de domnul Mihai Frăsinoiu, care este profesionist în domeniul feroviar de o viaţă, care are sarcini dificile, dar în care îl ajutăm şi noi. Această companie, după cum ştiţi, trebuie să returneze un ajutor de stat enorm, mai ales prin penalităţile şi dobânzile acumulate din 2013, o decizie finală a Comisiei Europene, dar, împreună cu o echipă de profesionişti, vrem să scoatem la liman această companie”, a spus Cătălin Drulă, după ce a ieșit de la consultările pe buget din comisiile parlamentare.

Acesta a făcut referire şi la Metrorex, unde a dat asigurări că, după renunţarea la mandat de către directorul general interimar Gabriel Mocanu, va fi anunţat în perioada următoare succesorul acestuia.

„Aşa cum spunea şi premierul Cîţu, noi nu mai putem avea găuri negre la infinit şi pierderi. Trebuie să avem o zonă de echilibru între venituri şi cheltuieli. Chiar am lucrat foarte mult în aceste luni. Am început şi schimbările la management”, a menționat ministrul transporturilor.

O să fie schimbări şi la Metrorex. De altfel, directorul de acolo şi-a prezentat renunţarea la mandat astăzi. Momentan, a preluat cineva din conducere, temporar, pentru o perioadă scurtă, delegarea de atribuţii şi vom anunţa noul director general în perioada următoare. 

Citiți și:
În cât timp trebuie să recupereze România ajutorul ilegal acordat CFR Marfă? Ce spune Ludovic Orban

Privatizarea CFR Marfă. Curtea Supremă respinge definitiv pretențiile Ministerului Transporturilor privind plata garanției de 10 milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here