Galerie foto. Liderii celor mai puternice țări europene au venit în România

0

Sibiul a fost joi capitala politică a UE, aici reunindu-se şefii de stat sau de guvern din UE. 

Europa a venit astăzi la noi, în România, iar România a dovedit că este o ţară profund europeană, a declarat joi, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis, în aplauzele a mii de oameni.

„Îi salut pe sibieni, salut pe toţi musafirii noştri, îl salut pe prietenul meu domnul Donald Tusk, preşedintele Consiliului European. Dragii mei, o zi mare pentru noi, o zi mare pentru noi, românii, o zi mare pentru Sibiu. Astăzi, de Ziua Europei, am sărbătorit în cel mai potrivit şi cel mai demn mod împreună cu toţi liderii europeni, în inima României, aici, la Sibiu. Nici că se putea mai bine. Astăzi, dragii mei, reţineţi, astăzi, 9 mai 2019, Europa a venit la noi, în România, astăzi, România a dovedit că este o ţară profund europeană, astăzi, România, prin voi, a dovedit că este o ţară primitoare, astăzi, România a primit Europa la ea acasă”, a afirmat Iohannis, într-o alocuţiune susţinută pe scena amenajată în Piaţa Mare din Sibiu.

Şeful statului a vorbit în deschiderea spectacolului de folclor al Ansamblului „Cindrelul – Junii Sibiului” şi al concertului susţinut de Delia, evenimente organizate de Primăria Sibiu pentru a marca Ziua Europei şi Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE.

„Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu, toată Europa s-a îndrăgostit de Sibiu.” – președintele Consiliului European, Donald Tusk

„Statul de drept nu este negociabil. Se aplică tuturor.” – președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here