G4Media – Critici dure de la Bruxelles la adresa României. UE: Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu prevede nici o reformă serioasă

0

Comisia Europeană a criticat dur documentul propus de guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la UE pentru relansarea economică, informează G4Media.ro, care citează surse de la Bruxelles.

Comisia de la Bruxelles a reproșat guvernului că Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu prevede nici o reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică sau educația.

Citiți și:
VIDEO Planul Național de Redresare și Reziliență. Pe ce vor fi cheltuiţi 30 de miliarde de euro

Reproșurile oficialilor europeni au venit în cadrul discuțiilor tehnice cu partea română, dat fiind că nu există o poziție formală la acest moment, propunerea nefiind transmisă încă oficial la Bruxelles, susține G4Media.

PNRR listează sute de proiecte de șosele, autostrăzi, planuri de împădurire și desecare, metrou în București și Cluj, 7 depozite regionale pentru stocurile de medicamente, 100 de subunități de pompieri noi, 3 spitale noi, investiții în rețeaua de transport de energie, rețele de gaze, rețele de apă și canalizare, irigații. Programul nu prevede nici o reformă substanțială în domeniile digital, schimbări climatice educație și echilibru macroeconomic, potrivit Bruxelles-ului.

Or, Comisia Europeană a cerut explicit în criteriile oficiale de acordare a acestor sume ca statele membre să prezinte pentru finanțare proiecte care respectă în mod prioritar aceste reforme.

Mai multe detalii, pe G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here