Primarul Băluță accelerează programul de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 4 – GALERIE FOTO

0

Aproximativ 500 de blocuri de locuințe din Sectorul 4 al Municipiului București se află în procedura de expertizare și proiectare tehnică. Procedura, extrem de importantă în condițiile în care majoritatea imobilelor vizate au cel puțin 30 de ani vechime, este neapărat necesară pentru ca dosarele de finanțare să poată fi eligibile în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile, a anunțat, săptămâna trecută, Primăria Sectorului 4.

Ulterior expertizării și proiectării tehnice, dosarele tuturor celor 500 de imobile vor fi supuse aprobării, în privința indicatorilor tehnico-economici, consilierilor locali ai Sectorului 4, iar în funcție de decizia acestora, actele vor fi trimise organismelor responsabile cu analiza și finanțarea din bani europeni.

Acest lucru se înscrie în seria de activități continue ale administrației locale a sectorului 4, pentru indentificarea surselor de finanțare pentru toate nevoile oamenilor.

Ce fonduri au fost atrase de S4 pentru modernizare și reabilitare

Sectorul 4 a atras în ultimii patru ani numeroase finanțări interne și externe, rambursabile și nerambursabile. Suma atrasa este de peste 100 de milioane de euro, conform datelor communicate de instituția condusă de edilul Sectorului 4, Daniel Băluță.

“Acești bani deschid calea dezvoltării multor proiecte menite să transforme comunitatea noastră într-una în care oamenii să vrea să traiască, să vrea să-și intemeieze familii și în care să se simtă în siguranță acasă și pe stradă”, se arată în sursa citată. 

Daniel Băluță: “Oamenii vor simți direct beneficiile reabilitării blocurilor”

Potrivit primarului Daniel Băluță, fondurile atrase de instituția pe care o conduce vor crea locuri de muncă bine plătite, vor duce la o îmbunătățire substanțială a vieții locuitorilor, vor crea oportunități, vor genera progres.

Daniel Băluță – primarul Sectorului 4

“Atragerea de fonduri europene în Sectorul 4 a fost și va ramane unul dintre pilonii de bază ai strategiei noastre de dezvoltare. (…) În Sectorul 4 lucrurile se mișcă, se mișcă hotărât și în direcția bună, adică spre beneficiul oamenilor. Oamenii vor simți direct beneficiile reabilitării blocurilor, prin costuri mai mici la întreținere și prin reducerea consumului energetic”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

58 mil. euro până în 2023

La începutul acestui an, Daniel Băluță a semnat contractul de finanțare pentru o primă tranșă în valoare de peste 14 milioane de euro, dintr-un total de 58.190.000 pe care Sectorul 4 îi va avea la dispoziție pentru susținerea noului program de reabilitare termică ce ar urma să fie încheiat până în Iunie 2023.

Potrivit sursei citate, programul de reabilitare termică va fi finanțat atât din surse proprii, cât și din din surse alocate prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Valoarea totală estimată a programului este de 105,76 milioane de euro.

“Programul va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât și prin reducerea costurilor de întreținere”, se mai precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here