„Lapte și miere” de la PNL: Alocații dublate, pensii majorate, nu cresc taxele, nu vor fi introduse noi impozite

0

Reprezentanții Partidului Național Liberal (PNL), partid aflat la guvernare, promit că peste patru ani țara noastră va avea cea mai mare creștere economică din UE, salariul mediu net al românilor va fi de 1.000, pensiile vor fi mai cu 46% față de 2019, iar alocațiile dublate.

Programul de guvernare al PNL, lansat săptămâna trecută, prevede ca până în 2024 să fie finalizați aproape 1.000 de kilometri de autostradă și drumuri expres, precum și demararea proiectelor la patru noi autostrăzi, informează Hotnews.ro

Taxa unică nu dispare

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, invitat, luni seara la „Legile Puterii”, emisiune difuzată de Realitatea Plus, a ținut să informeze opinia publică că taxa unică nu va fi desfiinţată, fiind un concept liberal.

De asemenea, potrivit lui Popescu, alocaţiile copiilor se vor dubla până în 2022, iar până în 2024, pensiile vor creşte cu 46 la sută.

”Taxa unică rămâne, este conceptul nostru liberal şi va rămâne taxa unică. Nu veţi vedea în Codul Fiscal şi aţi văzut angajamentul ministrului Finanţelor, nu vor exista modificări sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru şi ne vom  ţine de cuvânt”, a spus Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Realitatea Plus. 

Citiți și: Ce ascunde Florin Vasile Cîțu înainte de alegeri? SURSE OFICIALE: “Cu siguranță vom avea o nouă rectificare în decembrie”

Virgil Popescu a mai declarat că alocaţiile copiilor vor fi dublate până în 2022 şi că acestea nu au putut fi majorate cu 40 la sută anul acesta, din cauza crizei sanitare

”Până în 2022 vom dubla alocaţia copiilor şi  trebuie să se ştie, PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziţiei PSD şi s-au dublat alocaţiile copiilor atunci”, a explicat ministrul Virgil Popescu.

„Acum am mărit din nou cu 20 la sută alocaţiile copiilor şi le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere. Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat şi ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent şi din venit. Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuţi, trebuie să te gândeşti să te împrumuţi astfel încât să nu deraiezi de pe şine şi să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la  ora actuală este deficit peste tot”, a declarat Popescu.

Citiți și: Citiți și: Pandemia și Guvernul liberal ne îngroapă în deficit, într-un an electoral

În ceea ce priveşte pensiile, acestea vor fi majorate cu 46 la sută, până în 2024, a mai subliniat Virgil Popescu. 

”Pensiile le-am mărit cu 14 la sută  în acest an. E adevărat, iar am fost acuzaţi de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40 la sută. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toţi credeam acest lucru şi îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit  această nenorocire asupra întregii omeniri şi nu a mai fost posibil. Dar, aşa cum am promis, în 2024  pensiile vor creşte cu 46 la sută”, a declarat ministrul.
Sursa: News.ro

Citiți și: Cum cresc salariile și pensiile românilor în programele de guvernare ale PNL, USR-PLUS și PSD/ O scurtă analiză comparativă despre impozitare, cheltuielile statului și datoria publică – HOTNEWS.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here