Dragnea și Dăncilă, gafă uriașă diplomatică! Ambasada României de la Tel Aviv nu va fi mutată la Ierusalim

0

Liviu Dragnea l-a chemat luni dimineață la cabinetul său de la Camera Deputaților pe ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly, pentru o întâlnire pe care, potrivit unor surse diplomative, a refuzat-o în continuu de când a anunțat că decizia Guvernului PSD este de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Contrar declarațiilor sale oficiale, precum și celor ale premierului Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea i-a dat asigurări ambasadorului Palestinei că ambasada României nu va fi mutată și că nu dorește să strice relațiile istorice sintre România și lumea arabă.

 „Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim  

Astăzi, 13 mai, 2019, Excelența Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Palestina la București a avut o întrevedere cu domnul Liviu Dragnea, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, cât și de lider al partidului de guvernământ.   

România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate și un mediator substanțial în ce privește relația cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaționale și drepturile omului. Un actor activ și implicat în menținerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiției internaționale, pledând pentru o pace justă și pentru securitate în regiune”, este reacția oficialilor palestinieni de la București după întâlnirea de la Parlament, potrivit digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here