VIDEO Membru al unui cartel mexican, extrădat în SUA

0

Poliţia Română a anunţat că membrul unui cartel mexican a fost extrădat din România în Statele Unite ale Americii.

Anul trecut, poliţişti de la Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurori DIICOT au desfăşurat investigaţii ce au vizat membrii unei mari reţele infracţionale din Mexic, implicată în traficul internaţional de droguri.

Acţiunea a beneficiat de colaborarea cu Departamentul de Combatere a Drogurilor (DEA), Homeland Security şi US Marshals din Statele Unite.

În acest caz care a implicat România, a fost transmisă cerere de comisie rogatorie, formulată de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, pentru acuzaţiile: „spălare de instrumente monetare, conspiraţie la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale şi importul de substanţe controlate”, prevăzute de Codul Statelor Unite.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislaţia de la noi cu infracţiunile de trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălarea banilor, precizează Poliţia.

Autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii au emis un mandat provizoriu de arestare pe numele unui cetăţean mexican, în vederea extrădării, mandat ce a fost pus în aplicare de autorităţile române.

Operaţiunea începută de DEA din SUA a fost mult mai amplă şi a presupus 230 de arestări şi 11 mandate de percheziţie.

„În luna iulie a anului 2020, persoana de cetăţenie mexicană care a făcut obiectul mandatului provizoriu de arestare a fost extrădată în Statele Unite ale Americii, urmând a fi judecată pentru acuzaţiile care i-au fost aduse”, a adăugat Poliţia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here