PSD ameninţă bugetul Cîţu cu „câteva mii de amendamente”

0

Partidul Social Democrat are „câteva mii” de amendamente la proiectul de buget, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a prezentat varianta PSD a bugetului pentru acest an, cu propuneri precum: creşterea gradului de colectare a taxelor, combaterea evaziunii fiscale, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.

„Avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii. (…) În judeţul Timiş, împreună cu colegii mei parlamentari PSD, vom depune în jur de 200 de amendamente la bugetul de stat”, a declarat Grindeanu.

Acesta a acuzat Guvernul că a transmis povara austerităţii asupra salariaţilor bugetari, pensionarilor, a copiilor şi studenţilor.

„Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei”, i-a transmis el lui Cîţu.

PSD, a arătat el, are amendamente la buget pe multe domenii, printre care sănătate, educaţie, agricultură.

Premierul Florin Cîţu va putea să le răspundă social-democraţilor luni, la dezbaterea „Ora prim-ministrului” din Camera Deputaţilor. Organizată de PSD, reuniunea este intitulată „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here