Klaus Iohannis: Trebuie să le spunem românilor din diaspora să nu vină acasă de sărbători!

0

Într-o conferință cu autorităţile din teritoriu, preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat acestora să transmită românilor din afara graniţelor să nu vină în acest an acasă de sărbători.

„Vom avea mai multe cazuri. Celor din spitale le spun: pregătiți-vă cu toții!”

„Un cuvânt doresc să spun şi despre românii din afara graniţelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristeţe, dar şi cu sinceritate să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa, practic, nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuşi vin în ţară, conform normelor în vigoare stabilite de experţi, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Şi atunci, ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puţin două săptămâni?

Aşadar, transmiteţi pe toate canalele: românii din afara graniţelor ne sunt dragi, ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar, în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea aşteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a spus Klaus Iohannis.

Studiu PwC: Companiile din România se aşteaptă la pierderi semnificative din cauza pandemiei COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here