Orban, îmbătat de victoria de la europarlamentare, jignește. CNCD l-a amendat pentru a doua oră. Analiști: Orban îi pune în pericol candidatura lui Iohannis

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, a primit două avertismente de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru o declarație referitoare la „scroafele suite în copac” și cealaltă în care a spus că „Guvernul PSD este ca țiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele”.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a precizat, joi, pentru Mediafax, că președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a fost sancționat cu avertisment pentru două declarații considerate discriminatorii.

Analiștii politici spun că Ludovic Orban s-a lăsat dus de val după victoria de la europarlamentare și riscă să îl scadă în sondaje pe președintele Klus Iohannis, care vrea un nou mandat la Cotroceni. Motivul: Ludovic Orban a început să aibă o atitudine total nepotrivită, susțin analiștii.

În mai 2018, aflat la Tulcea, Ludovic Orban a catalogat unii funcţionari din administraţie ca fiind luaţi de la coada vacii sau scroafe în copaci.

„În condiţiile în care noi avem o criză pe piaţa forţei de muncă, în condiţiile în care foarte mulţi dezvoltatori nu-şi dezvoltă afacerile sau foarte mulţi investitori care vor să vină să investească în România, nu iau decizia de a investi în România tocmai pentru că nu găsesc mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem toate beizadelele plantate de PSD de ALDE şi de celelalte partide, toţi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac care populează în momentul de faţă administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari, care au încercat cu adevărat să facă o carieră în administraţie, bazată pe profesionalism, pe competenţă şi pe criterii obiective”, a spus liderul PNL.

Liderul liberal a mai fost sancționat pentru declarația potrivit căreia: „Guvernul PSD este ca țiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here