BAC-ul ar putea fi dat peste cap anul acesta. Un ordin de ministru ar putea bloca admiterea

0

Federaţia „Spiru Haret” face public un ordin emis azi de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, referitor la calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat. Sindicaliştii reclamă că, prin acest act despre care spun că nu a fost discutat în prealabil cu partenerii sociali, se amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini şi afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale.

Vezi aici DOCUMENTUL care ar putea da peste cap BAC-u din acest an.

Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social. Prin acest document, Ministerul Educației Naționale amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională. 

De asemenea, prin același act, se amână până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal. 

<Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în București, de mâine, liceele ar trebui să-și prezinte oferta. Însă, unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai.>, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret””, potrivit sursei citate.

În aceste condiţii, FSE „Spiru Haret” solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019. În condițiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federația, în colaborare cu asociațiile de părinți și elevi, va demara acțiuni de protest, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here