Exclusiv. Dăncilă, Firea și Olguța vor să preia PSD după condamnarea lui Dragnea. Firea ar vrea candidat la prezidențiale

0

Marți, PSD se va întâlni în ședină pentru a vedea cine va conduce partidul după ce liderul social-democrațiilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat luni la trei ani și șase luni cu executare. Potrivit surselor Piața Presei Gabriela Firea analizează o posibilă candidatură la prezidențiale, iar Viorica Dăncilă și cu Olguța Vasilescu vor să câștige baronii din teritoriu, pentru a conduce partidul.

PSD va avea şedinţa Biroului Permanent Naţional marţi, ora 11.00, la Parlament. De la 18.00 social-democraţii vor participa la întrunirea CEx. La cele două reuniuni, PSD va analiza rezultatul obţinut de formaţiune la europarlamentare şi calea de urmat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Vreau să precizez faptul că suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum în colo, mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11:00, CEX la ora 18:00. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să îi facem şi cum putem acţiona în perioada următoare, într-un mod unitar, într-un mod în care să arate unitatea PSD”, a afirmat luni Viorica Dăncilă, la finalul unei şedinţe de urgenţă la sediul partidului din Băneasa, convocată după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea.

Premierul a reinterat faptul că nu îşi va da demisia din fruntea Guvernului, în ciuda solicitărilor unora sau altora. Dăncilă a adăugat că va respecta decizia luată de Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă.

Potrivit unor surse din PSD Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al formaţiunii, va prelua interimar şefia partidului până la Congresul care ar urma să aibă loc în prima parte a lunii iunie.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European, urmat de PSD şi Alianţa USR-PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here