Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare. Ce va face liderul PSD la pușcărie

0

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, luni, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea va trebui să meargă la închisoare, el nemaiavând la dispoziţie din acest moment decât căile extraordinare de atac. Dar, până când avocaţii liderului PSD să apeleze la aceste căi, Dragnea trebuie să meargă după gratii. Preşedintele Camerei Deputaţilor ar urma să ajungă chiar luni la penitenciarul de maximă siguranţă Rahova.

Potrivit procedurilor, după încercerare ar urma o perioadă de 21 de zile de carantină, timp în care se va stabili regimul de executare a pedepsei – semi-deschis sau deschis. Dragnea ar putea rămâne în penitenciarul Rahova sau ar putea fi transferat în altă închisoare. El va putea munci. De-a lungul timpului, cei închiși au făcut mobilă sau s-au angajat la „firme prietene”, ca să iasă la muncă din penitenciar.

Se mai aşteaptă redactarea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat ce va fi trimis la Poliţia Capitalei pentru ca, în ipoteza în care Dragnea nu se predă de bunăvoie, o echipă de poliţişti să meargă acasă la el, la adresa din sectorul 1 al Capitalei, şi să-l ia pentru a-l duce la penitenciar.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual,

Magistraţii instanţei supreme au finalizat în 14 septembrie 2018 motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

Judecătorii au mai decis condamnarea Olguţei Şefu la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz in serviciu, achitarea lui Valentina Marica pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban la un an cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorge Nicuşor la 3 luni cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloş la 3 ani cu suspendare, condamnarea lui Ionel Marineci la 3 ani cu suspendare, scrie mediafax.ro

În cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, magistraţii au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal.

Liderul PSD a avut duminică seara o reacție nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are ”bagajele făcute”: ”E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”. „Sunteți pregătit să mergeți la pușcărie?”, l-a întrebat o altă jurnalistă. „Dumneavoastră sunteți?”, a replicat liderul PSD, după care a adăugat: „Nimeni nu e pregătit, doamnă”, potrivit hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here