Şoigu: Occidentul că vrea să extindă conflictul din Ucraina spre Asia-Pacific

0

Serghei Şoigu, ministrul apărării rus, acuză Occidentul că vrea să extindă conflictul din Ucraina spre regiunea Asia-Pacific.

Şoigu: Occidentul că vrea să extindă conflictul din Ucraina spre Asia-Pacific

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a acuzat Occidentul că vrea să extindă conflictul din Ucraina spre regiunea Asia-Pacific. Media de stat ruse citează comentariile făcute luni la un forum la Beijing, relatează Reuters, conform Agerpres.

Şoigu a spus că NATO muşamalizează acumularea de forţe în regiunea Asia-Pacific cu o „dorinţă ostentativă de dialog”. El a vorbit la Forumul Xiangshan, cel mai mare eveniment de diplomaţie militară din China, potrivit TASS.

Şoigu a mai declarat că ţările NATO promovează o cursă a înarmărilor în regiune. Astfel, ele iși sporesc prezenţa militară acolo, precum şi frecvenţa şi amploarea exerciţiilor militare.

Forţele americane vor folosi schimburile de informaţii cu Tokyo şi Seulul, potrivit lui Şoigu. Aceasta, pentru a descuraja Rusia şi China. Shoigu a acuzat Washingtonul că încearcă să folosească schimbările climatice şi dezastrele naturale drept scuză pentru „intervenţii umanitare”.

Apariţia unor noi blocuri de securitate precum Quad şi AUKUS subminează rolul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi eforturile de neproliferare nucleară din regiune, spune ministrul rus al Apărării.

Șoigu: Moscova nu îşi reduce pragul de utilizare a armelor nucleare

Potrivit acestuia, faptul că Rusia a revocat ratificarea Tratatului de interzicere completă a testelor nucleare nu înseamnă sfârşitul acordului. Moscova nu îşi reduce pragul de utilizare a armelor nucleare, spune Șoigu.

„Căutăm doar să restabilim paritatea cu Statele Unite, care nu au ratificat acest tratat”, a spus Şoigu. „Nu vorbim despre distrugerea lui”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, Moscova este pregătită pentru discuţii privind soluţionarea postconflict a crizei ucrainene, în vederea continuării „coexistenţei” cu Occidentul, dar ţările occidentale trebuie să nu mai încerce să înfrângă strategic Rusia.

Forumul Xiangshan asupra apărării de la Beijing reuneşte militari şi diplomaţi din 90 de ţări.

China organizează acest forum în absenţa unui ministru chinez al apărării în funcţie. Săptămâna trecută, Li Shangfu a fost demis fără explicații oficiale, notează France Presse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here