Biden vrea să închidă închisoarea din Guantanamo

0

Preşedintele SUA, Joe Biden, continuă demersurile lui Barack Obama, fostul lider de la Casa Albă, de a închide închisoarea din Guantanamo, Cuba, unde sunt ţinuţi mai mulţi indivizi care au legătură cu terorismul.

Potrivit presei americane, iniţiativa este relansată de democraţi şi Biden vrea să reuşească acest lucru până îşi încheie mandatul, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki.

Ea a spus că procesul este complicat şi implică o colaborare strânsă cu mai multe agenţii de securitate naţionale.

Pe de altă parte, Donald Trump a vrut să menţină închisoarea „deschisă” şi să o „umple cu băieţi răi”.

Închisoarea de la Guantanamo se află în Cuba, în baza navală americană din golful cu acelaşi nume, un teritoriu cedat de cubanezi americanilor în 1903 pentru că i-au susţinut împotriva spaniolilor.

La Guantanamo se află deţinuţi acuzaţi de terorism, printre care şi pakistanezul Khaled Sheikh Mohammed, cel care a spus că a plănuit atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Conform AFP, citată de Agerpres, acolo se află acum în jur de 40 de persoane, considerate printre cele mai periculoase, cea mai mare populaţie carcerală atingând 780 de persoane, dar majoritatea au fost eliberaţi sau trimişi în ţările de origine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here