Grup Feroviar Român, singura companie feroviară în „Campus Dual Politehnica București”

0

Grup Feroviar Român, parte a Grampet Group, este singura companie feroviară parteneră în proiectul „Campus Dual Politehnica București”.

Grup Feroviar Român, singura companie feroviară în „Campus Dual Politehnica București”

Grup Feroviar Român este singura companie feroviară implicată în această inițiativă. Proiectul este inițiat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București (UNSTPB). Finanțarea este efectuată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul are 14 parteneri – autorități locale, instituții de învățământ și companii. GFR sprijină crearea unui campus profesional integrat dedicat tinerilor dornici să urmeze un parcurs educațional pentru piața muncii. În baza parteneriatului, GFR și UNSTPB vor inaugura, marți, 24 octombrie, Laboratorul GFR în cadrul Facultății de Transporturi. Aceasta, în urma unei investiții destinate facilitării accesului studenților la programe de studiu și soluții software performante. Ele sunt necesare aprofundării cunoștințelor legate de industria feroviară din România.

“Parteneriatul cu UNSTPB și Laboratorul GFR sunt cele mai noi inițiative ale Grampet Group care demonstrează angajamentul nostru față de viitorul industriei feroviare și, mai important, față de tinerii care își doresc o carieră în transporturi. Suntem hotărâți să stimulăm interesul pentru acest domeniu provocator, iar noul laborator GFR va oferi studenților acces la cunoștințele și instrumentele necesare pentru a reuși pe piața muncii. În același timp, știm că proiectul „Campus Dual Politehnica București” va avea un impact real pozitiv în mediul academic, dar și pentru industria feroviară din țara noastră, și suntem onorați să facem parte din acest program care permite operatorilor calificați să intervină ca formatori în programe de studiu adaptate tendințelor și nevoilor de pe piața muncii”, a declarat Gruia Stoica, președinte Grampet Group.

Finanțare de 30 mil. euro pentru „Campus Dual Politehnica București”

„Campus Dual Politehnica București” este coordonat de UNSTPB, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 București, Primăria Ciorogârla Ilfov, Consiliul Județean Ilfov; Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” București, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” București, Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla (Ilfov); Grup Feroviar Român, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz, Alstom Transport, Tema Energy, Crystal System și CTE Trailers.

Proiectul va atrage fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro. Suma va fi alocată pentru construirea de spații de învățământ și cercetare, cantină, cămin. Va fi realizată și o hală multimodală pentru ateliere digitale și sport, dar și alte facilități dedicate studenților.

Grampet, cel mai mare grup feroviar privat din regiune

Grampet a fost înfiinţat în urmă cu peste 20 de ani. Este cel mai mare grup privat cu specific feroviar și logistic din România şi din Europa Centrala si de Sud-Est. Structura sa acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluții și produse de transport feroviar. Grupul oferă clienţilor săi o experienţă integrată la cel mai înalt nivel de competență. Aceasta cuprinde servicii de transport feroviar de marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producție de piese de schimb. Alte servicii: închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Compania sa fanion – Grup Feroviar Român (GFR) – este cel mai mare operator privat feroviar din România. Are o cotă totală de piață de aproximativ 30%. Deține poziţii strategice în industrii precum Petrol & Gaze, Construcții sau Agricultură. Totodată, peste 20% din transporturile realizate de GFR se desfășoară la nivel internațional. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii-soră din grup, precum și cu operatori feroviari de stat și privați. Aceștia operează în Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Cehia, Slovacia, Croația, Polonia, Austria și Germania.

Grupul Grampet acoperă o cotă importantă din piața reparatorie de material rulant din România. Controlează fabricile Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova.

În paralel, grupul desfăşoară o activitate intensă de cercetare şi dezvoltare de soluţii tehnice. Acestea sunt menite să ofere clienţilor o experienţă transparentă şi în timp real a serviciilor la care au acces. Grampet a lansat un portal e-client în premieră în România. Portalul facilitează gestionarea relațiilor cu companiile client, de la postarea unei comenzi până la facturare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here